Nieuwsbericht

Tijdelijke invulling is een verademing voor startups en kunstenaars

Om te voorkomen dat het industriële pand in de Belpairestraat in Berchem een tijdlang leeg staat, schakelen de ontwikkelaar Kolmont en DCA Woonprojecten de hulp in van leegstandsbeheerder FMT. Samen zoeken ze naar een geschikte invulling voor het voormalige fabrieksgebouw totdat de eerste werken van het nieuwe bouwproject van start gaan. Deze tijdelijke herbestemming van het pand is een zegen voor creatieve start-ups en kunstenaars.

“Al snel waren we het over eens dat de vrije ruimtes niet lukraak ingevuld moesten worden. Het concept moest een sterk sociaal én maatschappelijk relevant karakter krijgen. Een meerwaarde voor het district”, zegt PieterJan Van Loock van DCA Woonprojecten.

Tijdelijke invulling is een verademing voor startups en kunstenaars

Zo ontstond bij alle partijen de idee om een creatieve hotspot te creëren voor jonge kunstenaars, start-ups

en creatieve geesten. “Deze mensen beschikken bij de start van hun carrière zelden over voldoende financiële middelen om een eigen kantoor of atelierruimte te huren,” vertelt Glenn Versieck, directeur van FMT. Met dit tijdelijke project willen vastgoedontwikkelaars de creatievelingen een kans bieden om zich helemaal te ontplooien. Het voormalige fabriekspand biedt straks tijdelijk plaats aan allerlei artistiek talent zoals art directors, kunstenaars, modebedrijfjes en zelfs een eventplanner.

Anderen lazen ook